В Україні підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом

9194 0
Хворих виявили у Чернівецькій та Житомирській областях.
Фото: УП

Фото: УП

В Україні зафіксували ще два випадки зараження коронавірусом COVID-19. Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі МОЗ.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Як правильно користуватися антисептиком

Один випадок виявили у жінки пенсійного віку з Житомирської області, інший – у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії впродовж останніх 14 днів.

Пацієнтів ізолювали, їм надають симптоматичне лікування, перевіряють також контактних осіб.

Додамо, що 3 березня в Чернівецькій області виявили першого хворого на коронавірус в Україні. Він перебуває на лікуванні, а його стан оцінюють як задовільний. Наприкінці лютого він разом із дружиною був у Італії. 

Ще четверо українців захворіли поза межами країни: одна дівчина в Італії та троє пасажирів лайнера Diamond Princess у Японії, двоє з яких уже вилікувалася. Ще 49 українців перебувають на лайнері поблизу берегів США, де також виявили коронавірус. Наразі симптомів хвороби вони не мають.

Наразі ліків та вакцини від китайського коронавірусу немає. Медики лікують лише симптоми, серед яких висока температура, нежить, кашель та слабкість тіла. Медики рекомендують часто та ретельно мити руки, користуватись антисептиком, уникати контакту з хворими або з тими, що мають симптоми.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Нагадаємо, що коронавірус COVID-19 спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Вони пройшли обсервацію у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Коронавірусу в них не виявили.

Водночас у всіх країнах Європі виявили випадки зараження коронавірусу. Найбільше їх наразі в Італії, Німеччині, Франції та Іспанії. Італія стала епіцентром коронавірусу в Єаропі, натомість спалах у Китаї йде на спад. Низка авіакомпаній скасували рейси до Італії та США, включно з аеропортом Львова. Сьогодні через загрозу коронавірусу в Україні запровадили карантин, що передбачає дистанційне навчання школярів та студентів, обмеження масових заходів, а також закриття мистецьких та культурних закладів.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!