В Україні підвищили вартість теплопостачання та гарячої води

3784 0
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на теплову енергію і послуги центрального опалювання на 75-90% з 1 липня 2016 року.
фото: соцмережі, ye.ua, hubs.ua, faktor.te.ua, www.noi.md

фото: соцмережі, ye.ua, hubs.ua, faktor.te.ua, www.noi.md

Як повідомив агентство «Інтерфакс-Україна» глава регулятора Дмитро Вовк, відповідне рішення НКРЕКП ухвалила на засіданні в четвер.

«Відсоток залежить від підприємства теплопостачання. Левова частка коригування пов'язана з рішенням уряду стосовно ціни на природний газ, решта – перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівня ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію тощо», – сказав він.

Так, станом на 6 травня діючі тарифи на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води для потреб населення ЛМКП «Львівтеплоенерго» становлять 572,00 грн/Гкал для помешкань з приладами обліку теплової енергії та 12,52 грн за 1 м.кв. (помешкання без приладів обліку теплової енергії за місяць протягом опалювального періоду). Вартість постачання гарячої води складає від 41,06 до 44,40 грн за 1 куб.м. Дещо нижча вартість послуг для мешканців Львова, яких обслуговує ЛКП «Залізничтеплоенерго»: 532,92 грн/Гкал для помешкань з приладами обліку теплової енергії та 11,66 грн за 1 м.кв. (помешкання без приладів обліку теплової енергії за місяць протягом опалювального періоду). Вартість централізованого постачання гарячої води становить від 39,44 до 42,48 грн за 1 куб.м.

Глава НКРЕКП додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).

Нагадаємо, що з 10 травня у Львові ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» розпочинає проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж. Через це тепловики не подаватимуть гарячу воду мешканцям міста. З адресами та датами припинення гарячого водопостачання можна ознайомитися тут і тут.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!