В Україні удосконалять системи гасіння пожеж

1744 0
Зокрема, у приміщеннях пропонують гасити пожежі тонкорозпиленою водою.
ілюстративне фото: euroservis.com.ua

ілюстративне фото: euroservis.com.ua

В Україні планують покращити пожежну безпеку, змінивши Державні будівельні норми. Про це пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Зокрема, у приміщеннях пропонують встановлювати системи тонкорозпиленої води. Наразі такі системи є одними з найефективніших в гасінні пожеж і мають одразу декілька плюсів:

  • приміщення не затоплюються та не руйнуються від надмірної кількості води, як при гасінні звичайними способами;
  • на гасіння води витрачається менше води, через що резрвуари для води можуть бути меншими і займати менше місця.

Крім того, у приміщеннях пропонують встановлювати звукову сигналізацію, що допоможе повідомляти про несправність систем пожежогасіння і допоможе швидше виявляти надзвичайні ситуації та реагувати на них.

За словами замміністра, відповідні зміни у ДБН розроблені фахівцями ВГО «Український союз пожежної та техногенної безпеки», вже затверджені і найближчим часом їх опублікують. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!