В Україні можуть почати масове тестування населення на імунітет до коронавірусу

3651 0
В МОЗ розраховують побачити, скільки українців реально перехворіли COVID-19 і у скількох є імунітет.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Найближчим часом в Україні буде запущено масове ІФА-тестування на антитіла до коронавірусу COVID-19, яке визначає наявність імунітету до цієї хвороби. Про це заявив головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Прямий.

Читайте також: «Ми не віримо, що у батька був коронавірус». Історія родини, де більше ніхто не заразився

«Я думаю, найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл», – заявив він.

За допомогою такої діагностики в МОЗ розраховують побачити, скільки українців реально перехворіли COVID-19 і у скількох є імунітет, але наразі виробництво ІФА-тестів ще не запущено. 

Якщо вдасться їх використовувати, то Україна буде п’ятою країною в світі, де їх застосовуватимуть.

Пояснюючи, чому не можна використовувати ПЛР-тести (за методом полімеразної ланцюгової реакції) на постійній основі, Ляшко зазначив, що при тестуванні можна потрапити в перші три дні інкубаційного періоду вірусу, коли ця діагностика буде неінформативною.

Читайте також: Якби сама не звернулась, то навіть би не дізналась. Як львів'янка одужала від коронавірусу

Імуноферментний аналіз (ІФА, ELISA) – метод визначення сполук, макромолекул і вірусів на основі специфічної реакції "антиген-антитіло". Комплекс виявляють за допомогою ферменту. Антитіла зв’язуються виключно з певними антигенами (чужорідними для організму сполуками) – і ні з якими іншими. До переваг методу відносять низьку ціну, стабільність реагентів, простоту реєстрації, створення каскадних систем посилення хімічних сигналів.

Зазначимо, що станом на 9:00 24 квітня в Україні лабораторно підтверджено 7647 випадків коронавірусної хвороби. За добу – 477 нових випадків.  На Львівщині COVID підтверджено у 298 осіб. Померли 12 осіб. Одужали від коронавірусної інфекції 39 людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!