В Україні починають тестувати електронні водійські посвідчення

4736 1
Водіїв закликають долучатися і реєструвати свої дані у додатку.
фото: silske.org

фото: silske.org

Із 16 грудня в Україні починають тестувати бета-версію мобільного додатку «Дія» з доступом до цифрових водійських прав та свідоцтва про реєстрацію авто. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: В Україні змінили правила видачі водійських прав

У першій хвилі тестування можуть взяти участь 20 тисяч водіїв, тож їх закликають завантажувати у свій смартфон водійські права й техпаспорт. Подати заявку на участь у бета-тестуванні можна за посиланням.

Через додаток «Дія» користувач формує електронну версію кожного з цих документів, завантажує собі в телефон, а коли його зупинили – показує поліцейським не пластикові документи, які й надалі залишають чинними, а їхню електронну версію. Поліцейські перевірятимуть наявність інформації про них у базі даних.

Кожен патрульний екіпаж забезпечений планшетом і на першому етапі перевірятимуть електронні посвідчення водія саме за допомогою них. У майбутньому – за допомогою мобільного пристрою та QR-коду.

Прийом заявок триватиме до 16 грудня, коли офіційно розпочнеться тестування, тож подати заяку може кожен охочий водій.

Читайте також: Країна у смартфоні. Коли з’явиться інтернет та зв’язок в Інтерсіті Львів – Київ

Додамо, що державний «ПриватБанк» одним із перших долучився до додатку «Дія» та пропонує реєструватися через Privat24. Крім цього, ІТ-компанія Epam, що має офіс у Львові, долучилася до розробки додатку.


Читайте також:
12 Грудня, 2019 09:29
Вася Посвідчення водія, не права. Ідіоти журнашлюхи
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!