В Україні запроваджують електронну систему охорони здоров’я e-health

2943 2
На кожному етапі медичної реформи буде впроваджуватися окремий компонент електронної системи охорони здоров’я e-health.
фото: e-estonia.com

фото: e-estonia.com

У Міністерстві охорони здоров’я пояснюють, що ці процеси будуть синхронізованими. «У нас починається реформа первинної ланки з того, що пацієнти будуть обирати лікаря, відповідно лікар формуватиме реєстр пацієнтів. Це буде перший електронний продукт, який ми очікуємо. Друге – медична картка, третє (паралельно з медичною карткою) – реімбурсація, електронний рецепт. Далі – госпітальний сегмент», – розповідають у МОЗ.

Очікується, що такі кроки спростять звітність і зменшать кількість паперів, що мають заповнювати лікарі. В майбутньому до бази вводитимуться лише дані про конкретного пацієнта, всі форми звітності будуть генеруватися автоматично. Через інтернет можна буде обрати лікаря, переглянути свою медичну карту чи аналізи. На приватному ринку така практика вже є, тепер це хочуть зробити доступним для кожного на рівні всієї держави.

Читайте також: Реформа медицини: в Україні створять «госпітальні округи». Що це дасть?

Додамо, що Міністерство охорони здоров’я вже підписало меморандум щодо співпраці у побудові в Україні електронної системи охорони здоров’я між міністерством та представниками громадських організацій, медичного та ІТ бізнесу, профільних експертів, науковців та представників державних органів.

Нагадаємо, про те, як зміниться фінансування медицини, що входитиме в обов’язки сімейного лікаря, та які права отримають пацієнти, Tvoemisto.tv розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
12 Січня, 2017 17:15
axab В об’єднаних громадах сімейному лікарю "світить" висока зарплата та соціальне житло. Це вже реальність в Білозерській громаді на Черкащині
[***]://silobr.info/index.php/novini-gromad/item/907-bezkoshtovne-zhitlo-%20-visoka-zarobitna-plata-=-simeyniy-likar-v-ob%E2%80%99ednaniy-gromadi
27 Грудня, 2016 19:49
axab Медична реформа наприкінці року зрушила таки з місця і рухається в руслі децентралізації
[***]://decentralization.gov.ua/news/item/id/3920
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!