В Україні пропонують обмежити право на виїзд за кордон безробітнім

5365 0
Таку ініціативу запропонували у Львівському обласному центрі зайнятості.
Фото: vkedahpoparizhu.com

Фото: vkedahpoparizhu.com

У Львівському обласному центрі зайнятості пропонують певним чином обмежити право на виїзд за кордон безробітнім, які стоять на обліку в центрах зайнятості. Така ініціатива пов’язана з тим, що багато людей отримують фінансову допомогу держави по безробіттю та водночас часто виїжджають за кордон на тимчасовий заробіток. Про це на прес-конференції повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

«Держава має припинити виплачувати фінансову допомогу у випадку, якщо людина працює та сплачує податки в інших країнах. Також недопустимо, коли людина працює в країні, яка захопила частину території України», – каже він.

Читайте також: Скільком неплатникам аліментів заборонили виїзд за кордон на Львівщині

При цьому, за останні роки ситуація на ринку праці України кардинально змінилася. Раніше в Україні існувала необхідність у створенні нових робочих місць, а на 1 вакансію претендували 10 безробітніх. У 2018 році ж у Львові вакансій є більше, ніж кількість зареєстрованих безробітних.

Василь Барилюк каже, що така ситуація склалася через прихід великих підприємств у Львівську область, зростання ВВП України та поліпшення інвестиційного клімату.

Читайте також: Трудова міграція зі Львова: хто їде, куди їдуть, чого шукають і чи повертаються

При цьому, наразі на обліку у Львівському обласному центрі зайнятості перебуває 15 000 людей, що на 20% менше, ніж минулоріч. Молодь також почала частіше знаходити роботу: сьогодні тільки 40% молодих людей області є безробітними, що на 20% відсотків менше, ніж минулого року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!