В Україні пропонують розмитнювати «євробляхи» зі знижкою 50%

3259 0
Для автомобілів, які розмитнюватимуть упродовж 30 днів після того, як закон запрацює, можуть надавати пільговий коефіцієнт 0,5.
ілюстративне фото: 20minut.ua

ілюстративне фото: 20minut.ua

Розмитнювати автомобілі з іноземною реєстрацією в Україні пропонують зі знижкою 50%. Відповідне нововведення запропонувала голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, повідомляє Auto24.

Читайте також: Як поліція полюватиме на порушників на єврономерах

6 листопада на Комітеті з питань податкової та митної політики Верховної Ради Южаніна запропонувала окрім ставок акцизу, які затверджені в першому читанні, надавати пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 30 днів після вступу Закону у силу.

Ті ж авто, які розмитнюватимуть упродовж 60 днів після прийняття Закону, будуть розмитнювати з коефіцієнтом 0,65. Окрім цього, всі сплачені податки за цей період мають надійти в Пенсійний фонд.

Читайте також: Репресії проти «блях». Чому ціну авта для пересічного українця хочуть зробити непересічною

Додамо, що законопроекти №8487 та №8488, які мають зробити митне оформлення імпортованих вживаних легкових автомобілів дешевшим та простішим розглядатимуть у другому читанні 8 листопада. У першому читанні за законопроект проголосували у 13 липня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!