В Україні пропонують вбудовувати початкові школи в перші поверхи будинків

3643 1
За словами Лева Парцхаладзе, цю пропозицію підтримали у МОН, ДСНС та інші профільні відомства.
Фото: sumy.ua

Фото: sumy.ua

Мінрегіон пропонує розташовувати на перших поверхах житлових будинків початкові школи 1-4 класів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: 10 шкіл Львова увійшли у топ-100 найкращих в Україні

За словами чиновника, міста продовжують ущільнюватися, тож потреба у школах і садках буде збільшуватися. Крім цього, норма має вирішити проблему переповненості шкіл у великих містах та соціальної інфраструктури в умовах щільної забудови.

«Згідно з чинними Державними будівельними нормами, мінімальний розмір земельної ділянки в містах, на якій можна будувати школу становить 1,4 га. Водночас у центральних районах великих міст, в умовах щільної забудови виділити таку площу під будівництво окремої будівлі школи практично неможливо», – вважає Лев Парцхаладзе.

Інша проблема – відсутність актуальної містобудівної документації та контролю відповідності ДПТ генпланам. Тому Мінрегіон пропонує виключити із законодавства можливість розробки ДПТ, які не відповідають генпланам. Також дозволити розміщувати невеликі вбудовані початкові школи там, де немає можливості побудувати окремий заклад. За словами Лева Парцхаладзе, цю пропозицію підтримали у МОН, ДСНС та інші профільні відомства.

При проектуванні вбудованих і вбудовано-прибудованих початкових шкіл, у першу чергу, мають обов’язково виконати необхідні пожежні, санітарні та інші умови, інсоляція та шумоізоляція приміщень.

Читайте також: Як дізнатись, що купує ваша школа за бюджетні кошти. Інструкція

Нагадаємо, торік в Україні дозволили вбудовувати дитсадки у перші поверхи житлових будинків.


Читайте також:
14 Червня, 2019 16:06
уважний читач давайте роддом вбудуєм, стрипклуб, АС, вокзал... , немає місця, ущільненння йопт нас українців , що 32 млрд.?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!