В Україні пропонують оновити ПДР для велосипедистів

2687 0
Міністерство інфраструктури погодилось стати ініціатором відповідних змін.
фото: facebook.com/velolviv

фото: facebook.com/velolviv

Асоціація велосипедистів Києва презентувала пропозиції з оновлення Правил дорожнього руху України та технічних стандартів в частині велотранспорту. Про це йдеться в повідомленні Асоціації на сторінці у Facebook.

Пропозиції сформувались в результаті дослідження практик регулювання ПДР у Великої Британії, Швеції, Швейцарії, Чехії, Польщі і збору пропозицій з оновлення українських правил та стандартів від користувачів велосипеда в Україні. Згідно з повідомленням, у Міністерстві інфраструктури дали згоду виступити ініціатором внесення змін.

Читайте також: Ровер власноруч. Як львів'янин майструє унікальні велосипеди

У чинні ПДР України пропонується додати визначення велосмуг, велопереїздів, велосипедних шлюзів, електровелосипедів тощо. Також в пропозиціях передбачено впорядкування руху велосипедів дорогами з одностороннім рухом, запровадження велосвітлофорів, визначення знаків руками велосипедистів, впорядкування руху велосипедів колонами.

Зокрема, згідно з рекомендаціями, планується додати визначення велосипедної смуги як такої, що призначена для руху велосипедних та інших немоторизованих засобів пересування в межах проїжджої частини вулиці та/або дороги, яка виділена за допомогою дорожніх знаків, розмітки чи конструктивно. У поточній редакції ПДР визначення велосипедної смуги взагалі відсутнє. Також розробники рекомендують додати у ПДР визначення електровелосипеда, якого в чинній редакції немає.

Читайте також: Менше третини велосипедистів у Львові одягають захисний шолом. Результати дослідження

Окрім того, рекомендації передбачають дозвіл велосипедистам, мопедистам, мотоциклістам, а також таксі користуватись смугами громадського транспорту. Також планується включення в державні стандарти велосвітлофорів для регулювання руху велосипедів по проїжджій частині та перетину дороги разом з пішоходами.

Усі пропозиції з оновлення українських Правил дорожнього руху можна переглянути онлайн

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!