В Україні пропонують впровадити онлайн-прописку

3426 0
Реєстрація місця проживання через інтернет має скасувати додаткові довідки та документи.
Фото: openukraine.com.ua

Фото: openukraine.com.ua

У Верховній раді України зареєстрували законопроект, за яким реєструвати місцепроживання можна буде через інтернет. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Читайте також: Що можна робити не за «пропискою«. 5 корисних лайфхаків

«Наразі процедура змушує кожного громадянина доводити державі своє право проживання у помешканні і збирати ряд довідок та підтверджень. Реформа передбачає введення принципу, за яким особі достатньо повідомити про своє місце проживання за допомогою однієї заяви», – вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Заяву на реєстрацію місця проживання можна буде подати в органі реєстрації або через ЦНАП, а також через інтернет, а для самої рестрації буде достатньо лише однієї заяви. Відмітку про прописку в паспорті ставитимуть за бажанням. Водночас у законопроекті пропонують скасувати паперовий документообіг із довідками про місце проживання чи склад сім’ї.

Читайте також: Усе, що треба знати про оформлення закордонного паспорта у Львові. Питання і відповіді

Законопроект «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» розробили в Офісі реформування адміністративних послуг. У міністерстві зазначають, що ця система працює в Нідерландах, Німеччині, Латвії та у кількох штатах США.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!