Як антикорупційний закон вплине на українців? 3 особливості

3837 0
Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції». Пропонуємо основні його особливості.
фото: facebook.com/platforma.reform

фото: facebook.com/platforma.reform

1. Законодавчим актом встановлено, що відомості Державних реєстрів, зокрема, Єдиного державного реєстру транспортних засобів, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, Державного земельного кадастру є загальнодоступними. Законопроект зареєстровано за №2423.

2. Відповідні зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів «Про дорожній рух», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про Державний земельний кадастр» і «Про запобігання корупції».

3. Тепер будь-хто зможе ввівши прізвище в програму, дізнатися якими квартирами, ділянками чи автомобілями володіє та чи інша особа. Тим не менше, законом захищені персональні дані громадян, а саме точна адреса квартири чи будинку, або номери автомобіля. Кожен матиме можливість знайти інформацію про нерухомість та автомобілі за прізвищем власника.

 

За інформацією: civicua.org.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!