В Україні зросли штрафи за неправильне паркування. Деталі

3844 0
Верховна рада підтримала законопроект, яким вводяться високі штрафи за порушення правил паркування і автоматична фіксація порушень.
Фото: intvua.com

Фото: intvua.com

Учора, 21 грудня, народні депутати України ухвалили проект закону, згідно з яким набувають чинності деякі нововведення у сфері паркування автомобільних засобів.

Читайте також: Львів’янам підвищили ціни на паркування автомобілів

Відповідно до закону, запроваджується фото- та відеофіксація правопорушень. Власника авто штрафуватимуть за правопорушення, зафіксовані на фото та відео. Також вводиться поняття «належного користувача» – людини, що користується автомобілем замість власника і може бути оштрафована. За неправильно припарковане авто на іноземній реєстрації штрафуватимуть того, хто його ввіз в Україну.

Розмір штрафу за порушення правил паркування становитиме від 255 до 510 грн. Штраф за несплату за паркування – двадцятикратний розмір від вартості однієї години послуги. Постанова про накладення штрафу може виноситися без участі особи, яка притягується до адмінвідповідальності. Копію постанови про штраф інспектори паркування або поліцейські залишатимуть на лобовому склі автомобіля, а саму постанову надсилатимуть поштою.

Крім того, інспекторам з паркування буде заборонено приймати готівкові кошти за послуги та в рахунок оплати штрафів.

Читайте також: За п’ять днів у Львові евакуювали 42 автомобілі

Також закон визначає чіткий перелік підстав для евакуації авто на арештмайданчик:

1) паркування на проїзній частині у два і більше рядів;

2) паркування у заборонених ПДР місцях зупинки або стоянки;

3) паркування, що унеможливлює рух інших транспортних засобів або створює перешкоду для руху пішоходів, у тому числі осіб з інвалідністю на спеціальних засобах пересування та пішоходів із дитячими візками;

4) паркування на виділеній смузі для руху громадського транспорту;

5) паркування на позначеній відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою велодоріжці;

6) перешкоджання руху або роботі снігоприбиральної та іншого комунальної техніки у разі запровадження надзвичайного стану або у разі оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації;

7) порушення схеми паркування транспортних засобів та блокування проїзду по двох або більше смугах руху.

Закон вступає в силу через 180 днів з дня його опублікування.

Нагадаємо, у Львові визначили перелік вулиць, з яких посилено евакуюватимуть неправильно припарковані авто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!