В Україні скасували пенсійний збір при обміні валюти

2223 0
З 1-го січня 2-відсотковий пенсійний збір при купівлі готівкової валюти не стягують. Його скасували відповідною статтею закону «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017», ухваленим ще 20-го грудня.
Фото: khust-news.ua

Фото: khust-news.ua

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Національному банку України.

Як пояснював таке рішення ще в травні 2016-го року Сергій Пономаренко, директор департаменту відкритих ринків НБУ: "Ця сума не має суттєвого впливу на доходи бюджету, проте спонукає до переходу валютообмінних операцій у тіньову сферу".

Пенсійний збір при обміні валюти ввели в дію ще в 1998, як тимчасовий захід, тоді він становив 1,5% і щороку зменшувався, доки його не скасували в 2011 році. Парламент повернув цей збір з операцій з іноземною валютою у 2014-му році.  "Ми розуміємо усі складнощі роботи бізнесу, викликані низкою обмежень на валютному ринку, впроваджених центральним банком у 2014-2015 рр. На той час це були необхідні антикризові кроки. На сьогодні валютний ринок задовольняє попит на валюту, що дає НБУ можливість майже щодня купувати валюту для нарощування міжнародних резервів", - зазначив Сергій Пономаренко.

Тож з 1-го січня 2017-го року пенсійний збір в Україні офіційно скасували.

За матеріалами: Interfax.com.ua, epravda.com, bank.gov.ua, biz.nv.ua

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!