В Україні стартує ЗНО–2018. Як нараховуватимуть бали

6340 0
Для тестів із іноземної мови збільшать кількість питань і тривалість іспиту, а результати ЗНО рахуватимуть як результати ДПА.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

Сьогодні українські школярі складатимуть перший тест ЗНО з математики. Цього року абітурієнт має право скласти тести не більше, як із чотирьох навчальних предметів. Для вступу у виші зараховуватимуть результати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років.

Читайте також: Як підготуватися безкоштовно до ЗНО. В Україні створили онлайн-платформу

Із англійської, іспанської, німецької та французької мов прийматимуть результати лише 2018 року. Для тих, хто складатиме іноземну мову, до тесту додали частину «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань. Крім цього збільшили й кількість завдань — 59 та тривалість тесту до 150 хвилин. Школярі, які оберали іноземну мову як предмет ДПА, отримають результат за шкалою 1–12, залежно від рівня, на якому вони цю мову вивчали: для профільного рівня — результат виконання всіх завдань, для стандартного та академічного рівнів оцінкою буде результат виконання завдань №1–32 та №49–59.

Терміни ЗНО-2018:

Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів результати ЗНО з трьох предметів зараховуватимуть як оцінки за ДПА за шкалою 1–12 балів. Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова і література. Другим — за вибором випускника: математика або історія України (період ХХ — початок ХХІ століття). Третій предмет випускники обирають самостійно із запропонованого вище переліку.

Читайте також: «Ні, синку, цього року на море поїдуть репетитори». Чому для ЗНО не досить шкільних знань

Крім цього, державну підсумкову атестацію з української мови і літератури у формі ЗНО проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які 2018 року здобудуть повну загальну середню освіту.

Для визначення результатів ЗНО з кожного предмета встановлюватимуть «пороговий бал», тобто ту кількість тестових балів, яку мінімально може набрати абітурієнт. Засідання з визначення порогового бала транслюватимуть онлайн.

Читайте також: Найкращі львівські школи за результатами ЗНО. Рейтинг

Цього року пороговий бал з математики, української мови і літератури, іноземних мов, біології визначатимуть до 14 червня, з історії України, географії, фізики, хімії — до 20 червня. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу.

Абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів і матимуть право брати участь у конкурсному відборі під час вступу на навчання.

За інформацією сайту УЦОЯО


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!