В Україні цього літа відкриють пляжний сезон

2721 0
Перед тим, як ухвалити таке рішення, МОЗ провело консультації з Інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук.
фото: korrespondent.net

фото: korrespondent.net

В Україні цього літа буде відкритий пляжний сезон біля морів і річок, оскільки сонячне світло може вбити збудника коронавірусу. Про це під час брифінгу сьогодні, 18 травня, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«У цьому сезоні ми зможемо купатися… Морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні, напевно, як і в інших країнах світу», — каже він.

Читайте також: Ісландія відкриє кордони для туристів у червні

Віктор Ляшко також уточнив, що перед тим, як ухвалити таке рішення, Міністерство охорони здоров’я провело консультації з Інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук.

Нагадаємо, що в Україні з початку епідемії підтвердили 18 616 випадків коронавірусного захворювання. Загалом 5 276 пацієнтів уже одужали, а 535 — померли від ускладнень.


ТЕГИ: моз, пляж

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!