В Україні вручили кінопремію «Золота дзиґа». Хто переміг

1771 0
Чотири нагороди у різних номінаціях отримала стрічка Антоніо Лукіча «Мої думки тихі».
фото: ІА ZIK

фото: ІА ZIK

Українська кіноакадемія учора, 3 травня, оголосила імена лауреатів четвертої національної кінопремії «Золота дзиґа», повідомляє Детектор медіа.

Читайте також: Які українські фільми покажуть у 2020 році. Перелік

Церемонія нагородження пройшла в онлайн-форматі у зв'язку з карантином, введеним в країні через епідемію коронавірусу. Ведучими урочистої церемонії стали телеведуча і акторка Дар'я Трегубова та телеведучий Тімур Мірошниченко. 

Найкращим фільмом року стала стрічка Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Акторка Ірма Вітовська отримала нагороду найкращої акторки за роль у цій стрічці. Також відзначили сценаристів фільму Антоніо Лукіча та Валерія Кальченка.

Премію Юрія Іллєнка за найкращу режисуру отримав Наріман Алієв за стрічку «Додому». Ахтем Сеітаблаєв за роль у цьому фільмі отримав нагороду як найкращий актор.

Читайте також: Мої думки тихі і Додому. де легально подивитись нові українські фільми

Кілька нагород зібрав фільм «Захар Беркут». Кінопремією відзначили художника-постановника Владлена Одуденка, а Антоніну Белінську та Аллу Леонову нагородили за найкращий дизайн костюмів та найкращий грим відповідно.

Музичні нагороди отримала стрічка «Гуцулка Ксеня»: за найкращу музику нагороджені Тимур Полянський та фрік-кабаре Dakh Daughters, що також відзначили за найкращу пісню – «Мавка-Русалка».

Найкращим документальним фільмом визнано «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан, найкращим короткометражним анімаційним фільмом «Кохання» Микити Лиськова, найкращим короткометражним фільмом  «У нашій синагозі» Івана Орленка.

Приз глядацьких симпатій отримала стрічка «Крути 1918» Олексія Шапарєва.

Найкращим актором другого плану став Віктор Жданов за роль у фільмі «Вулкан», а найкращою акторкою другого плану Наталія Сумська за роль у фільмі «Чорний ворон».

Нагороду як найкращий оператор отримав Вадим Ільков, який працював над фільмом «Вулкан», а відзнаку за найкращий монтаж Наталія Ходаківська та Володимир Запрягалов за стрічку «Фокстер і Макс».

Читайте також: Спіймати Кайдаша. Львівська актриса розповіла про неординарну роль у серіалі

Найкращий звук був у стрічці «Вулкан», нагороду за це отримав Борис Петер. А найкращі візуальні ефекти – у стрічці «Фокстер і Макс», за роботу над ними нагороду отримали Артем Сушильников і Дмитро Овчаренко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!