В Україні вводять ще одне обов’язкове щеплення для дітей

16181 0
Такі щеплення будуть проводити тричі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Із 2022 року Україна запровадить обов'язкові щеплення для дітей проти пневмококової інфекції. Про це на брифінгу сьогодні, 4 серпня, повідомив головний державний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров`я Віктор Ляшко.

«Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я рекомендував включити в Національний календар щеплень з 2022 року вакцину проти пневмококової інфекції», – каже він.

Так, щеплення будуть проводити тричі – два в перший рік життя, і ще одне – на другий.

Читайте також: В Україні планують масову вакцинацію від грипу

«Будемо проводити перемовини з Міністерством фінансів, щоб включити в бюджет 2020 року кошти на закупівлю вакцини», – додав Ляшко.

Зазаначимо, що через пандемію ситуація з вакцинацією в Україні погіршилася. Багато дітей пропустили планові щеплення. Тому МОЗ закликає українців дотримуватися планової вакцинації, попри пандемію коронавірусу. В Україні впродовж січня-червня зареєстрували 1017 випадків кашлюку, 245 випадків кору, 120 випадків епідемічного паротиту і 28 випадків краснухи. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!