В Україні видаватимуть книги онлайн шляхом голосування

2079 0
Відтепер українці самі зможуть вирішувати, які книги вони хочуть бачити в друкованому варіанті. Для цього створили першу українську платформу краудпаблішингу (книговидання коштом доброчинців) – Komubook. До випуску уже готуються перші п’ять примірників.
фото: mediasapiens, komubook

фото: mediasapiens, komubook

Механізм дії платформи краудпаблішингу такий: організатори пропонують певну книгу і оцінюють  вартість її видання, після чого оголошують збір коштів на неї, який триває 1-2 місяці. Після збору потрібної суми друкується наклад книги, яка розсилається усім доброчинцям. Якщо ж достатню суму не зберуть, то Komubook має право самостійно дофінансувати видання або ж повернути гроші учасникам.

Перші книги побачать світ вже орієнтовно в грудні 2015 – січні 2016 року. Друком вийдуть такі видання як «Страх і відраза в Лас-Вегасі» Гантер С. Томпсон, «Затьмарення» Філіп К. Дік, «Наркота» Вільям С. Бероуз, «Місіс Делловей» Вірджинія Вульф. Зробити свій внесок за ці книги можна ще до 15 листопада.

За словами організаторів, проект націлений, у першу чергу, на видання художніх творів відомих зарубіжних авторів, які давно мали б стояти на полицях українських книгарень, але з тих чи інших причин ніхто з традиційних українських видавців за це не береться. Засновником і головним ідеологом проекту є Павло Швед.

Команда проекту Komubook також вказала, що обиратиме тільки кращі твори культових авторів. Зараз на сайті представлено проекти 10 книжок, 5 з яких «активні», тобто для них уже триває збір коштів, а друга половина «готується».

Джерело: Komubook

Опублікувала Мар'яна Федина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!