В Україні заборонили продаж крапель «Афлубін»

11847 0
Краплі від грипу та гострих респіраторних захворювань заборонили через фальсифікацію.
фото: akev.info

фото: akev.info

 Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила продаж в Україні лікарського препарату «Афлубін» серії 7351286 з маркуванням австрійського виробника «Ріхард Біттнер АГ». Про це йдеться в документі служби.

Згідно з документом, на підставі інформації ТОВ «Омега Фарма Україна» встановлено факт фальсифікації серії 7351286 лікарського препарату «Афлубін», краплі оральні по 20 мл, з маркуванням австрійського виробника «Ріхард Біттнер АГ».

Відтак забороняється реалізація, зберігання і застосування лікарського препарату цієї серії.

«Суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження перевірити наявність лікарського засобу АФЛУБІН®, краплі оральні по 20 мл, серії 7351286, з маркуванням виробника Ріхард Біттнер АГ, Австрія. При виявленні зразків цього лікарського засобу вжити заходи щодо вилучення йогo з обігу шляхом вміщення в карантин», – йдеться у документі.

Читайте також: Львів перетнув епідпоріг захворюваності на грип

Також суб'єктам господарювання радять при виявленні вказаного лікарського засобу, повідомити територіaльний орган Держлікслужби за місцем розташування про вжиті заходи щодо виконання даного розпорядження.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!