В Україні заборонили трансляцію російських фільмів

1768 0
Президент України Петро Порошенко підписав закон про заборону трансляції російських фільмів, що з'явилися після 1 січня 2014 року.
фото: FILMstreet

фото: FILMstreet

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради.

Документом пропонується поширити норму про заборону трансляції  фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, вироблені чи опубліковані після 1 січня 2014 року. Також пропонується заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій незалежно від  країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року.

Ініціатором законопроекту виступила Вікторія Сюмар. Його було подано на розгляд Верховної Ради України ще 27 жовтня 2015 року. Після проходження усіх необхідних депутатських комісій, 29 березня він був прийнятий Верховною радою України, а 6 квітня підписаний і тодішнім головою ВРУ Володимиром Гройсманом. В цей же день він був направлений на підпис Президенту України, який його підписав 20 квітня.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування (20 квітня 2016 року)

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!