В Україні запрацював сервіс для пошуку аптек з програми «Доступні ліки»

2706 0
Станом на 1 листопада до програми приєднались уже понад 7700 аптек.
ілюстративне фото: Факти ICTV

ілюстративне фото: Факти ICTV

Учора, 18 листопада, в Україні запустили онлайн-сервіс для пошуку аптек, які працюють за програмою «Доступні ліки». Про це повідомили на сторінці Міністерства цифрової трансформації України у Фейсбуку.

Сервіс запрацював на основі відкритих даних. Він складається з пошукової таблиці та інтерактивної мапи з аптеками та медичними закладами у радіусі 7 кілометрів від кожного медичного закладу.

Станом на 1 листопада до програми приєднались уже понад 7700 аптек, а це приблизно 30-35% від загальної кількості в Україні. Скористатись інструментом можна за посиланням.

Читайте також: У МОЗ оновили перелік препаратів програми «Доступні ліки»

У сервісі щодо кожної аптеки вказані назва, адреса, належність до аптечної мережі та сума коштів, компенсованих державою цій мережі за програмою «Доступні ліки». Стосовно кожного медзакладу вказані назва, адреса та кількість пацієнтів, що підписали там декларації з лікарями.

Додамо, що програма «Доступні ліки» діє в Україні з квітня 2017 року. Згідно з нею пацієнт, який уклав декларацію з сімейним лікарем, педіатром чи терапевтом, може за його рецептом отримувати ліки, частково або повністю оплачені державою. Вартість ліків оплачує Національна служба здоров’я (НСЗУ) коштом платників податків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!