В Україні збанкрутував ще один банк

5922 0
Національний банк України відніс «Фідобанк» до категорії неплатоспроможних. Відповідне рішення було прийняте у п’ятницю, 20 травня. Про це інформують у прес-службі НБУ.
фото: kordon.com.ua

фото: kordon.com.ua

Загальна сума відшкодування становить близько 1,8 млрд грн. Гарантовані суми відшкодування отримають 98% вкладників (97,7 тис. осіб) – кошти їм повернуть в повному обсязі, оскільки їх внески не перевищують гарантовану суму 200 тис. грн.

Як зазначають у прес-службі НБУ, 12 травня 2016 року почався відтік коштів з рахунків юридичних осіб та коштів інших банків. Виведення активів на пов’язані із акціонером установи не здійснювалось.

У результаті відтоку коштів клієнтів, який за 12-13 травня склав близько 200 млн. грн, 16 травня почались проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами.

Відповідно, станом на 20 травня 2016 року загальна сума невиконаних ПУАТ “Фідобанк” операцій клієнтів перевищила 500 млн. грн. (9% від його зобов’язань).

Національний банк України наголошує, що 98% (97,7 тисяч осіб) усіх вкладників ПУАТ «Фідобанк» отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Сума відшкодування складає приблизно 1,8 млрд. грн.

Читайте також: НБУ визначило системно важливі банки України

Опублікувала Мар’яна Федина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!