В Україні змінять правила техогляду авто. 5 фактів

4391 1
Міністерство інфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів в тому вигляді, в якому він був раніше. Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
фото: o-doroge.com

фото: o-doroge.com

1. «Буде розподілено вантажний рух, пасажирський нелегковий рух і пасажирський легковий. Щодо перших двох в ЄС значно жорсткішими правила безпеки по зчепленню», – зазначив Андрій Пивоварський.

2. «Якщо технічний засіб новий, вийшов від виробника, то він п’ять років їздить, а вже через п’ять років необхідні регулярні перевірки», – зазначив Пивоварський.

Читайте також: У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто

3. За словами міністра, перевірки можна буде пройти на СТО, станція буде нести відповідальність. «Заїхав на СТО, зробив перевірку і поїхав далі. Не треба ДАІ, МРЕВ. Якщо на дорозі зупинили і перевірили, буде право вибіркової перевірки, то водієві видадуть довідку, і він спокійно кілька місяців їздить», – сказав глава Мінінфраструктури.

4. «Якщо перевірили, то вже більше ніхто перевіряти не буде – така собі індульгенція на кілька місяців. Це не означає, що інспекція буде перевіряти кожні три місяці. Можуть раз на рік перевірити, чи можуть взагалі не зупинити», – повідомив він.

5. Міністр також зазначив, що якщо транспортний засіб старше п’яти років, вводиться обов’язкове регулярне техобслуговування. «Але знову ж на СТО. Перевізник може сам вибрати станцію. Начебто і повертається техогляд, але це не МРЕВ. Легковий транспорт так само проходить регулярний техогляд на СТО», – підсумував Пивоварський.

Читайте також: 16 питань-відповідей щодо змін до штрафів за порушення ПДР

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України пропонує з 2019 роки повернути скасований в 2011 році обов’язковий технічний огляд для легкових авто, з 2015 року – для вантажівок, з 2017 року – для автобусів, а до 2022 року – для мотоциклетної техніки.

Крім того, пропонується з 2020 року впровадити європейську систему придорожньої перевірки придатності транспорту, після якої водій отримує звіт, згідно з яким автомобіль не буде перевірятися протягом трьох місяців.

Джерело: Finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
10 Листопада, 2015 10:54
Петро Середня заробітня плата в Україні 4200 грн.(150S) Скільки потрібно часу відкладати щоб придбати собі авто віком до 5 років? Скільки ще громадянам потрібно сплатити податків та зборів? Скільки щн грошей керівництво держави має намір позичити і збільшити борг України який ми будемо потім сплачувати?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!