В Україні змінюються правила виїзду дітей за кордон. Деталі

16247 1
Закордонний паспорт можна оформити з народження.
Фото: lowcostavia

Фото: lowcostavia

В Україні змінюються правила виїзду дітей закордон. 1 квітня 2015 року Державна міграційна служба України припинила виготовлення проїзних документів дітей, а також скасувала норму щодо внесення даних про дитину в закордонні паспорти батьків, а для дітей почали оформляти паспорти. Однак такі проїзні могли діяти ще три роки після скасування норми, тобто до 1 квітня цього року.

Паспорт дітям в Україні можна оформити з моменту народження. Він видається на 4 роки. Для підлітків від 16 років паспорт потрібно поновлювати кожні 10 років.

Читайте також: 12 лайфхаків для оформлення біометричного паспорта дитині у Львові

До 1 квітня 2018 року дітей можна перевезти через кордон за проїзним документом або за записом у закордонному паспорті батьків, якщо не закінчився термін їх дії.

Читайте також: В Україні заборонили оформляти паспорти старого зразка

Згідно із законодавством України, під час перетину кордону дітьми до 16 років їх повинні супроводжувати батьки або опікуни. В інших випадках у дітей має бути нотаріально завірений дозвіл від обох батьків із зазначенням мети та країни подорожі, терміну, а також супроводжуючої особи.

Аби оформити дитячий біометричний закордонний паспорт, потрібно подати документи у будь-яке відділення міграційної служби або паспортний сервіс.

Читайте також: Як львів’янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Перелік документів для оформлення закордонного паспорта для дитини:

—  заява;

—  оригінал свідоцтва про народження для дітей до 14 років або внутрішній паспорт —  для дітей від 14 років;

—  ідентифікаційний код (ІПН)+копії (якщо він є у дитини);

—  паспорти батьків;

—  квитанція про оплату послуги оформлення документа.

Залежно від сервісної служби, нетермінове оформлення паспорта для дитини коштуватиме від 557 до 957 грн, термінове —  від 810 до 1200 грн.


Читайте також:
27 Березня, 2018 12:07
Володимир Цю інформацію спростували в державній прикордонній службі!
[***]s://dpsu.gov.ua/ua/Viizd-za-kordon-nepovnolitnih-ditey
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!