В Україні знайшли унікальний архів із документами ОУН

2538 0
Дослідники в Україні знайшли новий повстанський архів — сотні документів про діяльність одного з проводів ОУН за 1948-1949 рр. Про це у Facebook повідомив історик, фахівець з історії ОУН-УПА Руслан Забілий.
фото: facebook.com/zabilyj.r

фото: facebook.com/zabilyj.r

«Отримали інформацію про чергову знахідку — новий повстанський архів! Цього разу це архів Калуського окружного проводу ОУН. При поверховому огляді та ознайомленні визначили, що він має хронологічні межі 1948-1949 рр. Територіально охоплює Калущину, Войнилівщину, Жидачівщину, Долинщину, Рожнятівщину, Болехівщину та Вигодщину», — зазначив Руслан Забілий.

Він наголосив, що знахідка містить сотні документів і понад тисячу аркушів. Після вивчення та систематизації знахідку мають оцифрувати та викласти для загального доступу на сайті Електронного архіву Українського визвольного руху.

 

Як Новий рік зустрінеш так наступний і проведеш! Це той випадок, коли хочеться щоб так і було. 31 грудня отримали інформ...

Posted by Руслан Забілий on Tuesday, January 12, 2016

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!