В Україні знизили акцизи на розмитнення «євроблях»

10078 0
Крім акцизу, у вартість розмитнення авто також входитимуть ПДВ (20% від вартості), ввізне мито (10%) і збір до Пенсійного фонду (3-5% від вартості).
ілюстративне фото: 20minut.ua

ілюстративне фото: 20minut.ua

Верховна рада України прийняла закон про зниження акцизного збору за розмитнення автомобілів на єврономерах. За відповідний законопроект проголосували 250 народних депутатів.

Читайте також: Репресії проти «блях». Чому ціну авта для пересічного українця хочуть зробити непересічною

Пільговий коефіцієнт для розмитнення впродовж 90 днів після набуття чинності закону становитиме 0,5, а всі податки від сплати мають надійти у Пенсійний фонд.

Для авто з бензиновим двигуном базова ставка акцизу становитиме 50 євро, для авто з дизельним двигуном — 75 євро. До базових ставок застосовуватимуть коефіцієнти, які розраховуватимуть таким чином: розмір акцизного податку дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та вік машини.

Ставка базова – це ставка податку у євро, для автомобіля з бензиновим двигуном вона становить 50 євро, а для автомобіля з дизельним двигуном — 75 євро.

К двигун ‒ коефіцієнт об’єму двигуна, його можна отримати діленням об'єму двигуна у куб. см на 1000 куб. см (наприклад, 1750 куб. см. / 1000 куб. см. =1,75).

К вік – коефіцієнт віку автомобіля або кількість повних календарних років  від року, наступного за роком виробництва до року розмитнення (наприклад, для автомобіля 2009 р. в. – 8 років), але для нових автомобілів коефіцієнт дорівнює 1.

Читайте також: Як поліція полюватиме на порушників на єврономерах

Акцизний податок з авто, розрахований за запропонованою формулою, буде меншим за той, що діє нині. Крім акцизу, у вартість розмитнення авто також входитимуть ПДВ (20% від вартості), ввізне мито (10%) і збір до Пенсійного фонду (3-5% від вартості).

Додамо, у першому читанні за закони №8487 та №8488 проголосували 13 липня. За цей час до закону внесли зміни щодо розмитнення зі знижкою 50% у перші 90 днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!