В Україні зрівняли права чоловіків та жінок у армії

1933 0
Жінкам і чоловікам надали рівні можливості для підписання контракту та проходження служби у ЗСУ та обіймати рівні посади.
Фото: fakty.ictv.ua

Фото: fakty.ictv.ua

Верховна рада зрівняла права чоловіків та жінок під час служби в армії. За відповідний законопроект проголосували сьогодні, 6 вересня.

Читайте також: Жінку не взяли на офіцерські курси у Львівську академію сухопутних військ через її стать

Зокрема жінкам і чоловікам надали рівні можливості для підписання контракту та проходження служби у Збройних силах України. Крім цього, відтепер жінки можуть обіймати ті ж посади й отримати ті ж військові звання, що й чоловіки.

У документі також вказано, що жінок призначатимуть у добовий наряд, однак із дотриманням законодавства з питань охорони материнства і дитинства. Також від військових зборів мають намір звільняти не всіх жінок, а лише вагітних. Із попереднього законодавства вилучили пункти про обмеження віку служби жінок із 18 до 40 років.

Читайте також: В Академії сухопутних військ у Львові відбувся 25-й випуск офіцерів ЗСУ. Фоторепортаж

Додамо, що цього року жінки-військові вперше взяли участь у  військовому параді під час святкування Дня Незалежності у Києві на Хрещатику. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!