В Україні зупинкові смуги на трасах зроблять безпечнішими

1837 0
Нові державні будівельні норми передбачають звуження крайньої лівої смуги та розширення смуги зупинкової.

Нові державні будівельні норми передбачають нові розміри смуг на трасах, повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Пропонується звузити крайню ліву смугу для швидкісного руху легкового транспорту. Зараз вона має ширину 3,75 м, а буде – 3,5 м. А зупинкову смугу завдяки цьому можна розширити з 2,5 м до 3 м. Це унеможливить перевищення дозволеної швидкості на крайній лівій смузі, а зупинкову смугу зробить ширшою та безпечнішою, особливо, якщо зупиняється більший вантажний транспорт», – каже урядовець.

Читайте також: В Україні на дорогах з інтенсивним рухом будуватимуть багаторівневі розв'язки

Таку норму пропонується зробити обов’язковою при будівництві нових трас, а при проведенні реконструкції – змінювати розміри смуг за можливістю.

Проект змін до ДБН розробляється ДП «ДерждорНДІ».

Інфографіка: Лев Парцхаладзе

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!