В Україні з’явилася черепиця, яка виробляє електроенергію

26439 0
Торговельне представництво в Україні концерну TEGOLA Canadese (виробництво будматеріалів) презентувало цікаву альтернативу сонячним панелям, які встановлюють на дахах будинків.
фото: ecotown.com.ua

фото: ecotown.com.ua

Представники компанії радять використовувати бітумну фотогальванічну черепицю власного виробництва, що здатна виробляти електроенергію.

У компанії вирішили «схрестити» покрівельні елементи і сонячні батареї. Так з'явилася нова, так звана, фотогальванічна черепиця «Тегосолар», яка може трансформувати сонячну енергію в електроенергію, використовуючи «фотоелектричний ефект». Черепиця складається з фотогальванічного елемента, закріпленого на бітумній основі. Замовнику її поставляють з усіма необхідними комплектуючими, що забезпечують безпеку сполучних кабелів.

До основних переваг свого винаходу фахівці зараховують високу продуктивність черепиці, яка може виробляти енергію і при розсіяному світлі (під час хмарної погоди її продуктивність складає 60-65%). Також завдяки потрійному з'єднанню аморфного кремнію, фотогальванічна черепиця виробляє більшу кількість енергії в порівнянні з традиційними сонячними панелями з моно- і полікристалічного кремнію.

Джерело: EcoTown


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!