Вакцина від коронавірусу AstraZeneca уже в дорозі до України

1573 0
Вакцина прибуде за декілька днів, втім конкретної дати, коли стартуватиме вакцинація в Україні у МОЗ не називають.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

В Індії вже відвантажити 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca і ця партія препаратів вже в дорозі до України, про це сьогодні розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Без кашлю, але з пневмоніями. Історія львів’янки, яка зараз лікується у ковідному відділенні

«Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ. Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України», – зазначив він.

Він також додав, що під час транспортування будуть дотримані всіх температурні вимоги, які необхідні для збереження якості вакцини.

 Додамо, Oxford/AstraZeneca - це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Її вакцина проти Covid-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

Читайте також: МОЗ запустило сайт про вакцинацію в Україні. Його обіцяють ще оновити

Нагадаємо, наразі невідомо скільки доз вакцини отримає Львівщини. За попередніми прогнозами, в першій хвилі вакцинації вакцинують приблизно 6 тисяч мешканців області.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!