В Україну прибули перші дрони-розвідники Fly Eye

1040 0
Безпілотники допоможуть відстежувати дії ворога, і змінювати воєнні стратегії.
Фото: Михайло Федоров

Фото: Михайло Федоров

В Україну прибули перші чотири дрони-розвідники Fly Eye. Їх закупили в межах програми «Армія дронів», яка спрямована на закупівлю безпілотників для ЗСУ. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: В Україні збирають Армію дронів. Як долучитися

Дрони Fly Eye розвивають швидкість до 160 кілометрів на годину. Їх можна запускати з руки, і це значна перевага, адже не завжди є можливість стартувати з пускової установки. Вони сумісні із західними ракетно-артилерійськими установками, де використовується автоматизована система керування вогнем. Безпілотники допоможуть відстежувати дії ворога, і змінювати воєнні стратегії.

Зазначимо, що на проєкт «Армія дронів» уже зібрали 755 мільйонів гривень. Найпопулярніші країни-донори — США, Велика Британія, Ірландія, Німеччина, Франція, Швейцарія, Австралія та Ізраїль. У межах проєкту також планують збільшити кількість шкіл для пілотів та організувати навчання пілотів.

Читайте також: Перший безпілотник з Армії дронів вже в Україні

Нагадаємо, що Мінцифри разом із Генштабом ЗСУ та UNITED24 збирають Армію дронів. Вони планують закупити 200 БПЛА, які зможуть літати до 24 годин на відстань 160 км.

Фото з Телеграм-каналу Михайла Федорова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!