В Україні запровадять сейсмічне районування

3335 0
Нововведення мають зменшити інтенсивність сейсмічного впливу та підвищити якість проектування та безпеку будівель.
Ілюстративне фото: 24zp.org.ua

Ілюстративне фото: 24zp.org.ua

За новини Державними будівельними нормами, що стосуються будівництва у сейсмічних районах, в Україні запровадять відповідне районування. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні планують пристосувати всі паркінги до електромобілів

Для житлових та громадських будівель заввишки від 73,5 м і вище, та для всіх об‘єктів будівництва із значним класом наслідків (СС3), яких не ідентифікують, як об‘єкти підвищеної небезпеки, будуть використовувати карту загального сейсмічного районування ЗСР-2004–В. 

Читайте також: Через міста та села можуть заборонити будувати швидкісні траси

За словами Лева Парцхаладзе, це має зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал та підвищити якість проектування та безпеку будівель.

Крім цього, у новій редакції ДБН розширили положення норм щодо використання сучасних матеріалів – блоків із ніздрюватого бетону автоклавного твердіння. 

«Він відрізняється своїми теплоізоляційними властивостями та високою екологічністю і сьогодні широко застосовується у будівництві», – каже заступник міністра.

Читайте також: В історичному ареалі міста дозволили будувати лише підземні паркінги

Нагадаємо, за новими ДБН навесні Україну мають поділити на чотири світлокліматичні зони, замість наявних двох.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!