В Уряді отримали право формувати об’єднані територіальні громади

1028 0
Кабінету міністрів також доручили впродовж трьох місяців підготувати та подати на розгляд Верховної Ради пропозиції про укрупнення районів.
ілюстративне фото: digileaders.com

ілюстративне фото: digileaders.com

Верховна Рада наділила Кабінет міністрів правом визначати центри територіальних громад і їх територію до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій. За відповідний законопроект у другому читанні і в цілому проголосували 264 народних депутатів. 43 – проти.

Рішення Кабінету міністрів України про адміністративні центри територіальних громад і затвердження їх територій подаватимуть в Центральну виборчу комісію для прийняття рішення про призначення перших місцевих виборів. Вони відбудуться разом з черговими місцевими виборами, які заплановані на жовтень цього року.

Читайте також: Які державні дороги ремонтуватимуть на Львівщині у 2020 році

Кабінету міністрів також доручили впродовж трьох місяців підготувати та подати на розгляд Верховної Ради пропозиції про укрупнення районів.

Прийнятий Верховною Радою закон абуде чинності на наступний день після його офіційного опублікування.

Нагадаємо, в Україні завершується другий етап децентралізації, за яким у межах районів мають створити фінансово спроможні об’єднані територіальні громади. Відповідно до змін, до Львівської об’єднаної територіальної громади мають приєднати 11 навколишніх громад і безпосередньо Львів як адміністративний центр.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!