Вантажівку Львівського хімзаводу помітили на кордоні з Росією. Фото

6438 1
Власником цього підприємства є засновник низки російських громадських організацій Львова.
фото Анни Бабінець

фото Анни Бабінець

Вантажний транспорт з маркуванням Львівського хімічного заводу зафіксували в черзі на україно-російському кордоні, в сторону Росії. Цю інформацію з фото оприлюднила на своїй сторінці у Facebook журналістка програми розслідувань «Слідство.Інфо» Анна Бабінець.

«На цьому фото – вантажівка ПАТ «Львівський хімічний завод» стоїть у черзі на українсько-російському кордоні. Знімок зроблений минулого тижня на митному пункті Гоптівка траси Харків-Бєлгород. Пара кілометрів – і львівська хімічна продукція у Росії. На сайті ЛХЗ – жодних згадок про торгівлю з Росією, як і в інтернеті загалом»,зазначила у дописі Анна Бабінець.

За даними Youcontrol, власниками заводу є Бобришова Крістіна та Бобришов Анатолій. Останній також є серед засновників двох громадських організацій – Конгрес російських общин західних областей України та Російська община Львівської області. Обидві організації базуються в приміщенні російського культурного центру на Короленка, 1А. Минулого року Львівська облрада через суд виселила ЛМГО «Російське товариство імені Пушкіна» та збирається тут облаштувати центр для ветеранів АТО.

Читайте також: Львівська майстерня шоколаду підозрює московську компанію в плагіаті логотипу. Доповнено

Анатолій Бобришов став відомий громадськості після того, як цьогоріч його відзначили з нагоди Дня міста. У мерії тоді заявили, що відповідне звернення надійшло від Ради директорів промислових підприємств Сихівського району.

Мер Андрій Садовий вручає подяку Анатолію Бобришову

«Щодо керівника підприємства пана Бобришова було звернення керівників підприємств Сихівського району. Середня зарплата на цьому підприємстві зараз 8 тис грн. Працює 180 осіб. Він керівник цього підприємства 30 років. Тому я зобов’язаний реагувати на такі звернення. Я дякую людям за ту роботу, яку вони роблять у сьогоднішньому часі. Якщо є якісь нехороші факти, то це треба розслідувати на певних рівнях», прокоментував тоді ситуацію міський голова Андрій Садовий.

У приймальній Львівського хімзаводу на питання журналіста Tvoemisto.tv про те, чи дійсно підприємство торгує з Росією, скерували до відділу постачання. Там вдалось поспілкуватись з чоловіком, який відмовився представлятись та відповідати на питання журналіста: «Я з вами взагалі не хочу розмовляти», – сказав він та повісив трубку.

Читайте також: Хто володіє нерухомістю на території ЛАЗу

Tvoemisto.tv також звернулось за коментарем до міського голови. Директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко повідомив, що прокоментує цю ситуацію, однак попросив зв’язатись через прес-службу, посилаючи на зайнятість.

Зазначимо, ПАТ «Львівський хімічний завод» – найбільший на території Західної України виробник технічних, харчових, медичних газів та газових сумішей. Група компаній «ЛХЗ» включає в себе 15 підприємств, 22 філії та більше 50 магазинів-складів у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Основною продукцією підприємства є азот, аргон, кисень технічний і медичний та вуглекислий газ.

Назар Притула


Читайте також:
17 Липня, 2018 18:03
Резо Патрiоти поiхали за хлором до москалiв.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!