Вантажних перевізників хочуть зобов'язати платити за користування дорогою

1952 0
В «Укравтодорі» планують запобігти руйнуванню українських доріг, ввівши оплату за дорогу та контроль ваги для вантажівок.
Фото: ar.volyn.ua

Фото: ar.volyn.ua

«Якщо ми прагнемо мати високоякісні дороги, то вкладаємо гроші громадян, будуємо відкриту систему, боремося з корупцією і тоді все гаразд. Але з іншого боку необхідно створити прозору систему для вантажівок, ввести оплату за дорогу та контроль ваги», – заявив в інтерв’ю для Espreso.tv Славомір Новак, новопризначений голова «Укравтодору».

Він також зауважив, що саме великі важкі автомобілі, що заробляють гроші на перевезенні вантажу, руйнують дорогу найбільше. Вирішити проблему, за словами Славоміра Новака, варто зобов’язавши перевізників:

- інвестувати в дороги, на яких заробляють гроші, оплачуючи користування ними;

- пристосовувати свій вантаж до можливостей дороги, не перевищуючи ліміт ваги вантажівки.

«Інакше, – зауважив новий очільник «Автодору» – це буде знову цілеспрямована витрата грошей громадян».

Читайте також: Бояться, але приходять: чим Львівщина приваблює інвесторів

Славомір Новак повідомив, що уже обговорював план втілення системи контролю ваги і введення оплати для вантажівок на українських дорогах із представниками європейських установ і сподівається, що депутати Верховної ради найближчим часом проголосують за втілення проекту.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!