Вартість проїзду в маршрутках Львова може зрости до 9 грн

6927 2
Перевізники закликають міськраду переглянути тарифи до 1 грудня.
фото: portal.lviv.uа

фото: portal.lviv.uа

Перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у Львові до 9 грн. Про це під час брифінгу повідомив керівник Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

Підвищення цін перевізники аргументують швидким зростанням ціни на пальне та масовим звільненням водіїв. За словами Івана Велійки, економічно обґрунтованим тарифом для львівських перевізників більше 9 грн, хоча вони готові почати підвищення з 7 грн, якщо місто з 1 січня впровадить монетизацію пільг або відшкодовуватиме пільгові перевезення. Водночас, у разі подорожчання, перевізники мають оновити парк.

«За період двох місяців вартість дизельного пального виросла на майже 25% і сьогодні становить 32 грн за літр. Якщо автобус не буде заробляти на дизельне пальне, то він не буде їздити», – сказав Іван Велійка.

Перевізники закликали міськраду переглянути тарифи до 1 грудня, інакше їм доведеться скоротити маршрути або обмежити їхній графік до 20:00.

Додамо, що навесні перевізники вже вимагали підвищення вартості проїзду у міському автобусному транспорті. Тоді вони називали ціну 7 грн за проїзд, а причиною було стрімке зростання ціни на пальне.

Читайте також: Куди скаржитись львів’янам, якщо останній автобус, тролейбус чи трамвай не приїхав

Нагадаємо, у Львові відбувся конкурс перевізників, за яким лоти розподілили між тими ж перевізниками, які працювали у Львові й до нині. Угоду з перевізниками мають укласти на 5 років уже цього тижня. В угоді передбачені штрафи водіїв та запуск автобусів великого класу, де раніше курсували маршрутки.

 

 

 


Читайте також:
11 Листопада, 2018 15:07
Haluna Ганьба-SOS 96613
9 Листопада, 2018 15:10
LM ЗБС.
Ні на гривню чи дві, а відразу в 2 рази. ВТФ? Серйозно?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!