Велосипедисти масово проїдуть Львовом в знак протесту проти засилля авто

2210 0
27 червня – в останню п'ятницю місяця відбудеться традиційний у світі велозаїзд Critical Mass Lviv (Критична маса). О 19:00 роверисти зберуться на площі перед пам'ятником Івану Франку, аби проїхатись вулицями міста. В такий спосіб вони виступають за рівноправність на дорозі, за права велосипедистів, за чисте і зелене місто.
Фото: uk.wikipedia.org

Фото: uk.wikipedia.org

"Самотній велосипедист вразливий і беззахисний в потоці металевих коробок, що рухаються на великій швидкості. Йому складно відстояти свої права перед натиском автомобілістів. Катаючись ж у групі, велосипедист отримує набагато більше задоволення, бо відчуває, що він в оточенні друзів і в більшій безпеці.

Крім отримання задоволення від зустрічі з однодумцями і більшої безпеки при груповій їзді, учасники «Критичної маси» протестують проти засилля машин та їх отруйних вихлопів, так як наша планета і так сильно забруднена. Вони намагаються зберегти екологію нашого міста", – анонсують організатори.

Велосипедисти вважають, що зробивши наявність роверів у міському середовищі більш помітним, можна з часом розраховувати на те, що і міська влада зроблять що-небудь для розвитку та комфорту велоруху, а водії автомобілів будуть поважати своїх двоколісних колег на дорозі.

Велозаїзд Critical Mass відбувається у Львові не вперше. Акції критичної маси розпочали проводити у Львові ще в 2008 році. На перші заїзди збиралось близько 60 учасників. Проте, масової популярності подія не набула. Друга хвиля критичної маси відбулася вже в 2013 році, на піку популярності велотранспорту у Львові. Учасники збираються кожної останньої п'ятниці місяця на площі перед Львівським національним університетом ім. І.Франка. Заїзди відбуваються регулярно, щоразу додаються нові учасники.

Деталі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!