Велосипедисти завтра пікетуватимуть міську раду Львова. Які вимоги

2936 0
На велодоріжку на проспекті Чорновола виділять 5,4 млн грн, хоча загалом потрібно 30 млн грн.
Фото: Львівська Асоціація Велосипедистів

Фото: Львівська Асоціація Велосипедистів

Завтра, 25 березня, Львівська асоціація велосипедистів проведе під стінами Львівської міськради акцію протесту. Велоспільнота вимагає від депутатів передбачити належне фінансування на будівництво володоріжок у Львові та на їхнє логічне завершення. 

В Асоціації кажуть, що бюджетна комісія міської ради викинула з проєкту постанови бюджету розвитку на 2021 рік кошти на будівництво велодоріжки на вулиці Сяйво. Також, кажуть велоактивісти, виглядає, що довгобуди на Княгині Ольги та проспекті Чорновола також знову не будуть профінансовані у повному обсязі. 

Сьогодні виконавчий комітет Львова обговорив настрої велоспільноти і запевнив, що цього року кошти виділять по чотирьох напрямках. За словами першого заступника міського голови Андрія Москаленка, на велодоріжку на вулиці Княгині Ольги – вулиці Сахарова виділять 1.8 млн грн, на велодоріжку на проспекті Чорновола – 5,4 млн грн, на «зелену лінію», яка з'єднає Сихів, 4 млн грн. Також мають передбачити кошти і на проєкт велодоріжки на вулиці Сяйво.

Заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк зазначила, що на завершення будівництва велодоріжки на проспекті Чорновола загалом потрібно орієнтовно 30 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!