Великдень у Львові 2017. Детальна програма святкувань

18814 0
Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися з детальною програмою святкувань Великодніх свят у Львові.

Фестиваль Писанок у Львові (1-23 квітня)

Програма «Фестивалю Писанок»:

1. Галерея Art-Писанок. У рамках «Фестивалю Писанок» діятиме open-air Галерея Мистецьких Писанок, де на трьох подіумах буде встановлено близько 50-ти унікальних писанок. Тут представлені авторські роботи, створені як відомими художниками Львова, так і аматорами, та різноманітними мистецькими організаціями.

2. Квіткова писанка. Щороку, у рамках «Фестивалю Писанок» презентуються та експонуються особливі писанкові арт-об’єкти. Цьогоріч основним арт-об’єктом стане Квіткова Писанка, яка буде оздоблена декоративною травою та сезонними квітами.

3. Благодійна акція «Добра справа». Під час Фестивалю діятиме проект «Добра Справа» – щорічна благодійна акція, спрямована на збір  коштів з метою допомоги тим, хто справді цього потребує. Цього року  буде відбуватися збір коштів на потреби дитячого відділення ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.

4. Art-стіна Великодніх привітань. Це місце, де діти і дорослі матимуть змогу проявити свою фантазію, розмалювати цікаві Великодні ілюстрації та поділитись побажаннями.

5. Площа писанкових дерев. Писанкові дерева стануть унікальною окрасою Великодня. Кожен відвідувач матиме змогу прикрасити дерево власною писанкою та створити неповторну весняну атмосферу Великодня.

6. Писанка-вказівник. Ще одним особливим мистецьким об'єктом «Фестивалю Писанок» стане унікальна Писанка-Вказівник. На цій писанці вказано напрямки та відстані до музеїв Львова та світу. Символічно, що такий вказівник встановлений саме на площі Музейній.

Цьогоріч, у Львові з'явиться ще одна локація «Фестивалю Писанок». 24 березня Фестиваль стартує у ТРЦ «Victoria Gardens» (вул. Кульпарківська, 226 А). В програмі Фестивалю організовано цікаві воркшопи, діятиме Галерея Писанок, а також буде представлено особливу Квіткову Писанку.

Читайте також: Львівські архітектори показали писанку як мистецтво. Відео з #backstage

Великодній ярмарок (7 квітня–9 травня)

Цьогоріч Великодній ярмарок у Львові працюватиме протягом місяця – від 7 квітня до 9 травня на алеї проспекту Свободи. У будні ярмарок працюватиме з 10:00 до 22:00, у вихідні та святкові дні – з 10:00 до 23:00.

Традиційно, на ярмарку постійно працюватиме торгова галерея із різноманітними подарунками та сувенірами, а також гастрономічний сектор із стравами галицької кухні у оновленому форматі.

Читайте також: Що пропонує Великодній ярмарок у Львові: асортимент, ціни, майстер-класи. Відео

«Великдень в Гаю» (16-17 квітня)

З нагоди великого свята Воскресіння Христового Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) запрошує львів’ян та гостей міста на традиційні фестини «Великдень у гаю», які відбудуться 16 - 17 квітня.

«Програма свята наповнена духовним змістом, оповита красою українських традицій. Потрапивши на територію музею, відвідувачі одразу будуть долучені до давньої традиційної гаївки «Кривий танець», рухаючись якою, потраплять у вир дійства», – розповідають організатори.

На Фестинах буде діяти ряд святкових галявин, на яких водитимуть  гаївки, веснянки, забави та розваги. Головна подія свята – Великодній флешмоб, у якому об’єднається понад 1000 осіб в «Алею благословення».

Впродовж святкування також відбудуться виступи фольклорних колективів, привітання від християнських спільнот, естрадних виконавців.

 Головні гості Фестин – ансамбль із Австрії  «Народна танцювальна група Штайн» (нім. «Volkstanzgruppe Stein») з нижньо-австрійського міста Кремс.

Для найменших учасників свята на дитячій галявині будуть проведені  давні  традиційні Великодні забави, гаївочки. А галявина середньовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв.

Як повідомляють на сторінці сервісу з купівлі квитків, право на безкоштовні відвідини музею мають наступні категорії громадян:

·        інваліди І та ІІ групи;

·        діти дошкільного віку;

·        військовослужбовці строкової служби;

·        ветерани Великої Вітчизняної війни;

·        учасники бойових дій

·        працівники музейних установ

Умови діють лише за пред’явленням документів, що засвідчує належність до вказаної категорії громадян.

Вартість квитків: 30 грн. Пільговий квиток для дітей від 7 років, учнів та студентів, при наявності студентського квитка – 20 грн.

Читайте також: Як правильно випікати паску: секрети львівських майстринь. Фоторепортаж

Обливаний понеділок (17 квітня)

Для любителів пообливатись на «Поливаний понеділок» 17 квітня на пл. Ринок з 12:00 по 16:00 буде організований спеціальний майданчик, де можна буде достатньо повеселитись і позабавлятись.

Великодні дзвони-2017 (20 квітня 2017,  10.00 – 17.00)

Місце проведення: Площа перед пам’ятником Івана Франка

Організатор: Департамент освіти і науки ЛОДА

Родинне свято «Великодній моріжок»
(20 квітня, 12.00)

Місце проведення: Бібліотека №9, Вул. Личаківська, 189, ЦБС для дітей Львова

Читайте також: Великдень у бібліотеці. У Львові проведуть низку дитячих майстер-класів. Програма

ХI Міський фестиваль гаївок, веснянок та великодніх розваг для дошкільнят і молодших школярів «Великоднє сонечко», (20 квітня, четвер після Великодня, об 11.00)

Фестиваль має на меті відродження народних традицій, пропагування серед дітей молодшого віку кращих зразків звичаїв та обрядів українського народу, залучення малюків та їхніх батьків до відтворення та поширення великодньої звичаєвості України (народна пісня і танець, усна народна творчість, дитячі народні ігри).

Контакти: (097) 47 808 21 Богдан

Благодійний фестиваль
«Святкуймо Воскресіння разом» 
(23 квітня)

Дев’ятий благодійний фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом» відбудеться 23 квітня 2017 р. з 13.00 до 20.00 у Шевченківському гаю. Фестиваль покликаний зібрати громаду та гостей міста Львова для спільного святкування Великодня, підняти дух українців, підтримувати та розвивати українські традиції, творити коло благодійників, об'єднати людей за спільними танцями, співами, ярмарком.

Читайте також: Благодійний Великодній кошик: 5 можливостей допомогти потребуючим у Львові

*До уваги читачів: у програмах святкувань можливі зміни

Підготувала Марія Стахів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!