Верховна Рада хоче заборонити використання мобільних телефонів у школах

2330 1
Відповідний законопроєкт від депутата «Європейської солідарності» Олексія Гончаренка зареєстрували в парламенті.
Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

Депутат ВРУ від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко пропонує заборонити у школах використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають інтернет-з’єднання. Відповідний законопроєкт надійшов у Раду 22 січня і зараз направлений на розгляд профільних комітетів.

Читайте також: Скільки часу дитина може користуватись ґаджетом. Графік

Появу документа Олексій Гончаренко аргументує тим, що телефони заважають учням здобувати освіту.

«Законопроєкт розроблений з метою допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж. Також заборона на використання гаджетів з доступом до мережі інтернет дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу, а також остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих апаратів», – ідеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте також: Чому я привчаю своїх дітей віддавати десятину на добрі справи

Депутат зазначає, що інтернет має свої переваги, але нераціональне використання часу шкодить учням.

Як приклад, де заборонене використання смартфонів у школах, Олексій Гончаренко наводить Францію, Грецію, Таджикистан та деякі штати у США.


Читайте також:
28 Січня, 2020 15:03
а якщо Пропоную заборонити використання мобільних телефонів в тролейбусах, трамваях, маршрутках, автобусах і іншому громадському транспорті. Зайде якийсь рагуль чи рагуліха і на цілий салон починає вивалювати на всю глотку свої патрохи вонючі!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!