Від сьогодні львів’яни зможуть отримати безкоштовні ліки

3263 0
З 5-го квітня в Україні стартувала програма «Доступні ліки».
фото: img.20minut.ua

фото: img.20minut.ua

Пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Отримати безкоштовно ліки можна буде, взявши рецепт в лікаря. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Від тепер мешканці Львова зможуть отримати безкоштовні ліки в аптеках. Про це на брифінгу розповіла в.о. начальника департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

«Ліки, кошти за які будуть відшкодовуватися, призначатимуть лікарі первинної ланки (сімейні лікарі, терапевти, педіатри) за міжнародними непатентованими назвами, тобто за діючою речовиною, а не за комерційною назвою. Вартість ліків відшкодовуватиметься за ціною найдешевшого генерика», - розповіла Ірина Микичак.

В реєстрі ліків є 157 позицій безкоштовних препаратів. Торгова назва ліків в Україні відрізняється від міжнародної назви, і лікар може вказувати лише міжнародну. В аптеці пацієнт має уточнити яка саме назва доступна.

Читайте також: В Україні стартує програма «доступні ліки». Перелік перепаратів

В аптеках, які беруть участь у проекті, при вході буде розміщена відповідна наліпка. На сьогодні для участі у Програмі зареєструвались 152 аптеки області. У Львові вже 40 аптек видають безкоштовні ліки, та це ще не точна цифра. В ЛОДА не оприлюднюють повний список, бо частина аптек перебуває на стадії підписання договорів.

На 2017 рік Уряд виділив 500 млн гривень.

Подивитись на список ліків можна за посиланням.

З усіх питань звертайтесь на урядову «гарячу лінію» 15-45

 

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!