Відсьогодні курси найкращих українських вишів можна пройти онлайн

3815 1
Український католицький університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Києво-Могилянська академія та Львівська IT школа стали партнерами платформи масових безкоштовних онлайн-курсів «Prometheus». Вперше в історії української освіти провідні навчальні заклади об’єднали зусилля для того, щоб зробити найкращу освіту доступною кожному.
фото: unilang.com.ua

фото: unilang.com.ua

Відсьогодні на сайті «Prometheus» відкрито реєстрацію на безкоштовні масові онлайн-курси «Проблемні питання європейської історії» викладача Українського католицького університету Ярослава Грицака, «Інтернет-медіа» викладача КНУ ім. Тараса Шевченка Артема Захарченка, «Інформаційні війни» викладача КНУ ім. Тараса Шевченка Миколи Ожевана, «Економіка для всіх» викладача Києво-Могилянської академії Олексія Геращенка та «Основи тестування програмного забезпечення» викладачів Львівської IT школи Георгія Гульова та Дениса Сорохана. Вже в найближчому майбутньому заплановано старт й інших безкоштовних масових онлайн-курсів від провідних ВНЗ України.

Успішне завершення курсів дасть змогу отримати електронний сертифікат відповідного університету, який підтверджуватиме здобуті знання. Кожен курс проекту «Prometheus» складається з відеолекцій провідних викладачів найкращих українських ВНЗ, інтерактивних завдань, що дозволять закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти матимуть можливість поставити питання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер і наявність доступу до мережі Інтернет.

«Prometheus»  – громадський неприбутковий проект, що надає вільний та абсолютно безкоштовний доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку чи статків. За 6 місяців із моменту старту проекту на сайті зареєструвалося більше 70 000 користувачів. На даний момент для навчання доступно 12 курсів та відкрито реєстрацію ще на 8.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
21 Квітня, 2015 14:46
Сергій Виправте, будь ласка, посилання в статті на сайт - не працює по кліку!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!