Віллу на Тернопільській у Львові перебудують

3239 0
Будинок із 1994 року є пам’яткою архітектури місцевого значення.
Візуалізація забудовника

Візуалізація забудовника

Виконком міської ради Львова дозволив перебудувати віллу на вулиці Тернопільській, 15. Містобудівні умови та обмеження затвердили сьогодні, 10 липня.

Читайте також: Колишньому бізнес-партнеру Козловського дозволили будувати торговий центр біля ринку «Новий»

Будинок із 1994 року є пам’яткою архітектури місцевого значення. Віллу продали з аукціону рік тому за 5,7 млн грн. Віллу придбала Любов Лучечко. У своїх документах вона зазначила, що з лютого минулого року зареєстрована на Тернопільській, 15. 

Тепер Любов Лучечко хоче відновити віллу, а також облаштувати додаткові приміщення на горищі та в підвалі. Зокрема у віллі планують відреставрувати маленьку вежу та мансарду, а також відновити фасади.

Читайте також: Біля львівської податкової планують побудувати багатофункційний комплекс. Візуалізація

Віллу на вулиці Тернопільській, 15 збудували  у 30-х роках минулого століття. На її фасаді зберіглося скульптурне зображення герба – варіант родинного гербу Андрейовських. Після війни у колишній віллі розмістили спершу військкомат, згодом ЖЕК «Новий Львів», котрий після реформування ЖЕКів у 2010-х роках став частиною ЛКП «Житловик-С».

Вікторія Ейсмунт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!