«Він був надто справжнім». Львів'яни діляться спогадами про засновника Lviv Fashion Week

31837 0
Петро Нестеренко-Ланько випромінював емоції, кольори, епатаж.
Фото: Petro Nesterenko-Lanko

Фото: Petro Nesterenko-Lanko

Звістка про трагічну загибель засновника Lviv Fashion Week Петра Нестеренка-Ланька сколихнула весь Львів та країну. Сьогодні стало відомо, що Петра на пішохідному переході збив автомобіль вчора пізно ввечері.

Люди, які знали львівського дизайнера, діляться своїми спогадами про нього, пишуть, яким він був та що змінив у світі моди.

Зокрема, львівський музикант Павло Табаков згадує про Петра як про світлу, творчу і завжди натхненну оосбистість.

Музичний редактор та співзасновник Radio SKOVORODA Артем Галицький назвав Петра вільною людиною широких творчих поглядів та людиною змін, яка лишила достойний слід. «Нам бракуватиме тебе та твого сміху. Сумуємо, Петре... Велика непоправна втрата!», – написав він.

«R.I.P. Чудовий Петро Нестеренко-Ланько. Саме таким тебе запам'ятає Україна, добрим, позитивним, креативним і відкритим. Твій вплив на розвиток моди та Lviv Fashion Week/Львівський Тиждень Моди є історичним», – написала на своїй сторінці у Фейсбук Наталя Рудник.

«Коли десять років тому я переїхала з Києва до Львова, мої перші проекти були з Петром. Ми робили благочинні аукціони в рамках Lviv Fashion Week, допомагаючи притулкам та чорнобильській дитячій лікарні. Потім ми разом створювати мою весільну сукню. Сьогодні Петра не стало. Збила машина. Хоч ми багато чого не договорили один одному, я тобі вдячна. Ти був частинкою мого щасливого періоду. Ти був світлою людиною, яких мало. RIP», – написала Катерина Пилип'юк.

 

Львівська юристка Галина Янко теж згадує дизнайнера-друга.

Львів'яни пишуть, що Петро випромінював емоції, кольори, епатаж. 
 

Нагадаємо, що 37-річний Петро Нестеренко-Ланько загинув вчора, 23 листопада, ввечері. Його збив на освітленому пішохідному переході водій автомобіля «Ніссан», 34-річний мешканець Львова. Подія сталася 23 листопада близько 22:10 у с. Бартатів Городоцького району на автодорозі «Львів – Шегині». Від отриманих травм дизайнер помер на місці події до приїзду «швидкої».

Петро Нестеренко-Ланько народився у Львові 20 квітня 1983 року. Навчався у львівській СШ №97, а з 3 по 8 класи – у містечку Підбуж Дрогобицького району, де він вивчав, зокрема, художні дисципліни. Закінчив Львівський ліцей побутового обслуговування, Львівську академію мистецтв.

Стати дизайнером вирішив у 12 років, після того, як тато привів його в Академію мистецтв на захист дипломної роботи Роксолани Богуцької.

Свою першу арт-колекцію «Пори року» майбутній дизайнер зробив, навчаючись у ліцеї, – сукні, плащі, спідниці, створені не з тканини, а з… пивних кришок. У 16 років заробив перші гроші. Є автором колекцій «Оберіг», «Бонжур-десерт», «Ружий цвіт», «Забута поезія».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!