Власника вілли Бачевського у Львові оштрафували на 17 тисяч замість 170

4487 0
Тепер львівська фірма має сплатити штраф та усунути недоліки.
фото Людмила Красова

фото Людмила Красова

Адміністративна комісія при Львівській міськраді, яка розглядає порушення у сфері законодавства про охорону історичної спадщини, оштрафувала ПП «Кас Консалтинг», яке є теперішнім власником вілли Бачевського – пам’ятки архітектури місцевого значення на вулиці Вітовського, 35-А. 

На засіданні комісії начальниця управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко повідомила, що роботи по вул. Вітовського, 35-А не були узгодженні з управлінням. Мова йде про заміну вікон у будівлі та перефарбування фасаду у сірий колір.

Читайте також: Що не так із фасадами львівських будинків

Представниця ПП «Кас Консалтинг» повідомила, що їхня фірма є лише власником будинку, а роботу у ньому проводять орендарі. Вона зазначила, що частину вікон замінили попередні власники, а рішення перефарбувати фасад у сірий колір зумовлене нібито історичним дослідженнями.

Комісія ухвалила рішення оштрафувати власника будівлі – ПП «Кас Консалтинг» на 17 тис. гривень (мінімальний розмір штрафу для юридичних осіб). Своє рішення комісія пояснила тим, що власник погодився надалі узгоджувати всі роботи з мерією, а також, можливо, замінить раніше встановленні пластикові вікна.

У себе на Facebook голова адміністративної комісії Андрій Москаленко зазначив, що «за місяць ще раз розглянуть дану справу – якщо буде не дотримано домовленості, санкції міської ради буде збільшено».

Нагадаємо, раніше Андрій Москаленко повідомив Tvoemisto.tv, що ПП «Кас Консалтинг» оштрафують на 170 тис. гривень.

За даними Youcontrol, основний вид діяльності ПП «Кас Консалтинг» – оренда й управління власними чи орендованими приміщеннями. Власницею фірми є Юлія Вакуленко.

Раніше у цьому приміщенні розміщувалось львівське відділення страхової компанії «Брокбізнес», власником якої є Віталій Хомутиннік – співголова депутатської групи «Відродження», колишній член Партії Регіонів. У 2016 році вони переїхали на вулицю Стрийську.

Зазначимо, що у 2004 році земельну ділянку на Вітовського 35-А придбав за півмільйона акціонерний банк «Брокбізнесбанк». Тепер власником частини цієї земельної ділянки – зі сторони вулиці Зарицьких, є ТзОВ «Марконі». З 2017 року на території вілли ведуться будівельні роботи.

Читайте також: Пластик проти дерева. Чому львів’яни повинні зберігати автентичні вікна старих будинків

Вілла Бачевського – пам’ятка архітектури місцевого значення збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Нагадаємо, власника «Гранд Готелю» Григорія Козловського оштрафували на понад 170 тис. гривень за скляну надбудову в його готелі.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!