Внутрішнє подвір’я ратуші замостять мозаїкою зі Стуса, Личаківської та Лисенка

1034 0
Частину колотого каменю, який викладатимуть у подвір’ї ратуші, передадуть із вул. Богданівської.
фото: helpintourism.com

фото: helpintourism.com

Внутрішнє подвір’я ратуші у Львові замостять мозаїкою та колотим камінням, який вилучили під час реконструкцій вулиць Стуса, Личаківської, Лисенка та Богданівської. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 28 вересня.

Читайте також: Як виглядатиме громадський простір на вулиці Гашека у Львові. Візуалізація

Зокрема, ЛКП «Львівавтодор» має передати на баланс ЛКП «Ратуша-сервіс» 364 кв. м мозаїки, яку вилучили під час будівництва трамвайної колії на Сихів, та 93 кв. м мозаїки, отриманої при реконструкції вулиці Личаківської.

Також департамент житлового господарства та інфраструктури має передати на баланс ЛКП «Ратуша-сервіс» 23 кв. м мозаїки з вул. Лисенка та 75 кв. м колотого каменю, який вилучили під час реконструкції вулиці Богданівської. Увесь матеріал наразі зберігають на території шляхово-ремонтних підприємств Галицького та Личаківського районів і мають використати для замощення внутрішнього подвір’я ратуші.

Читайте також: «Бруківка – це наша історична пам’ять». Фоторепортаж 

Нагадаємо, раніше частину бруківки зі Стуса замостили на вул. Рутковича, біля «Криниці з Левами» на Коперника та на вулиці Римлянина, яку реконструюватимуть цього року. Також бруківку та колотий камінь із різних районів замостять на Просвіти.

Вікторія Ейсмунт

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!