Водіїв зобов’яжуть повідомляти номери телефонів

7574 2
Якщо водії хочуть, щоб інформація про порушення з участю його автомобіля, зафіксовані автоматичною відеокамерою, приходили на телефон чи електронну пошту, то ці адреси треба зареєструвати в базі даних МВС.
фото: businessua.com, www.sai.gov.ua

фото: businessua.com, www.sai.gov.ua

У проекті Закону №2562 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» для другого читання внесено ряд поправок, які повинні зменшити ймовірність штрафування людини, що не вчинила порушення ПДР, якщо його машину зафіксували відеокамери автофіксації. 

Читайте також: У спеку вантажівки їздитимуть Львовом лише вночі

Для цього Кабінет міністрів має у місячний термін після набрання чинності Законом повідомити автовласників про всі автомобілі, які на нього зареєстровано.

У той же час власники автомобілів теж отримають ряд обов'язків. Якщо вони хочуть, щоб інформація про порушення з участю його автомобіля, зафіксовані автоматичною відеокамерою, приходили на телефон чи електронну пошту, то ці адреси треба зареєструвати в базі даних МВС.

Для цього власник повинен буде звернутися з певним заявою у МВС і вказати свої координати (телефон, на який будуть приходить смс та адресу електронної пошти). Ця інформація вноситься в поліцейську базу даних безкоштовно.

Читайте також: Як львів’яни самоорганізувались, щоб не їздити маршрутками

Якщо власник зареєстрував ці дані, то після того, як камера автофіксації зареєструє порушення ПДР з участю його машини, на мобільний і е-мейл надійде відповідна інформація. За спеціальним паролем він зможе зайти на сайт, де подивиться момент порушення. І тоді зможе пригадати, він сидів за кермом чи ні в цей момент. У нього буде 14 днів, щоб заявити про те, що за кермом сидів інший чоловік, або наприклад, машина була вкрадена. До речі, у автовласників також з'явиться обов'язок вести облік тих людей, які управляють його машиною. Тому сказати «не знаю, хто керував моєю машиною», не вийде.

Джерело: Business.UA


Читайте також:
12 Липня, 2015 12:41
Олег А почему бы не сделать эти данные общедоступными, чтобы любой человек мог войти и посмотреть нет ли его там? Зачем им наши данные???
12 Липня, 2015 12:28
сергий Нехай поліція та Моторотранспортне бюро об*єднають бази даних.Зразу буде видно хто застрахований.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!