ВООЗ включила Україну до Глобальної системи епіднагляду та реагування на грип

1427 0
Це означає, що ситуацію з грипом в Україні враховуватимуть під час розробки нових вакцин.
Фото: positime.ru

Фото: positime.ru

Всесвітня організація охорони здоров’я надала Центру громадського здоров’я МОЗ України статус Національного центру грипу, інформує прес-служба МОЗ.

«Це означає, що Україна долучиться до Глобальної системи епіднагляду та реагування на грип (GISRS), що об’єднує понад 140 національних центрів грипу по всьому світу. Національний центр грипу відстежуватиме зміни вірусів, братиме участь у виборі щорічних вакцинних штамів і надаватиме зразки вірусів для виробництва протигрипозних вакцин до колаборативних центрів ВООЗ», – пояснюють в МОЗ.

Читайте також: Які штами грипу загрожують львів'янам цього року. Перелік

Центр грипу складатиметься з двох підрозділів: відділу грипу та ГРВІ, що вестиме епідеміологічний нагляд, та вірусологічної референс-лабораторії, що проводитиме необхідні аналізи і передаватиме зразки центрам ВООЗ.

У Міністерстві додали, що за оцінками фахівців ВООЗ, Україна має найкращу систему епіднагляду в регіоні.

Читайте також: Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися

Глобальна система епіднагляду та реагування на грип (GISRS) здійснює моніторинг еволюції вірусів грипу та надає рекомендації в таких сферах, як лабораторна діагностика, вакцини, противірусна сприйнятливість та оцінка ризику. GISRS також є глобальним механізмом попередження виникнення вірусів грипу з пандемічним потенціалом.

ТЕГИ: грип, ВООЗ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!