Врятувати місто від сміття: у Львові готують незалежні дебати

3606 0
У зв'язку з критичною ситуацією із вивезенням відходів зі Львова, медіа-хаб «Твоє місто» організовує публічні дебати. Щоб роз’яснити ситуацію громаді, до участі запрошено міського голову Львова Андрія Садового, голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку, голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, інших посадових осіб міста і області, депутатів Львівської міської та обласної рад, перевізників, незалежних експертів, громадські організації.
ілюстрація: соцмережі

ілюстрація: соцмережі

«Останні два місяці, а особливо останні кілька тижнів ми спостерігаємо тривожну тенденцію взаємних політичних звинувачень і перманентного пошуку винних. Натомість місто, яке сьогодні є одним із ключових брендів України у світі, вже в буквальному сенсі потопає в смітті. Екологи б’ють на сполох, а мешканці практично дихають випарами з відходів, які розкидані вулицями спальних районів.

Тому, зважаючи на наш попередній досвід проведення понад 50-ти публічних дискусій на важливі для громади теми, ми пропонуємо разом зустрітись усім стейкхолдерам, відповідальним за поводження з відходами у Львові, для публічних дебатів на незалежній платформі «Твоє Місто» з метою незаангажованого роз’яснення ситуації громаді та пошуку консенсусу і дієвих рішень» зазначено у листах, надісланих ключовим учасникам дебатів.

Дискусія відбуватиметься у форматі «офлайн + онлайн» із трансляцією наживо, залученням глядачів, нашою незалежною модерацією та участю у події представників інших ЗМІ (які будуть відібрані спеціальною експертною комісією для унеможливлення маніпуляцій).

Медіа-хаб «Твоє Місто» – незалежне і неупереджене медіа, місія якого – сприяти сталому розвитку громади через кращу поінформованість та створення можливості для дискусій з важливих для громади питань. І цю місію ми реалізовуємо, зокрема, через якісну пояснювальну журналістику і міську дискусійну платформу «Твоє Місто» (http://tvoemisto.tv/debates/, дискусійна платформа: промовідео), серед досягнень якої – десятки знайдених та імплементованих вирішень міських проблем і викликів громади Львова. Ми дотримуємось ключових цінностей нашої медіаорганізації – наближеність, професійність, відповідальність, – і тому стараємось професійно і зрозуміло пояснювати львів’янам усі процеси в місті.

Важливою темою, над якою ми вже неодноразово працювали у форматі міських дебатів і навіть досягли вагомих проміжних результатів, є поводження з побутовими відходами в місті (http://tvoemisto.tv/debates/42/ http://tvoemisto.tv/debates/41/ http://tvoemisto.tv/debates/29/ http://tvoemisto.tv/debates/19/ http://tvoemisto.tv/debates/11/) І ми вдячні за те, що частина запропонованих рішень була врахована владою, а багато учасників наших дебатів залучені до діяльності різних робочих груп на рівнях міста та області.

«Твоє Місто» інформуватиме громаду Львова про реакцію запрошених посадових осіб та анонсуватиме після остаточного погодження дату і час трансляції цих дебатів.

З усіх організаційних питань щодо участі у дискусії-дебатах просимо писати на адресу info@tvoemisto.tv або телефонувати за номером 0933802424 (Оксана Матійків).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!